INGYENES SZÁLLÍTÁS 25.000 FT FELETT *

,

GAL Q10 Lazacolaj 250 ml

6 990Ft

Lazacolajat, Q10-koenzimet és természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő.

3300mg Ω3 + 100mg Q10. Tiszta és stabil, teljes spektrumú Ω3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel.

A termék jól hasznosuló, természetes formában (és nem a gyakori, mesterségesen átalakított etil-észterek formájában) tartalmazza az Ω3-zsírsavak teljes spektrumát, méghozzá koncentráltan, növényi fermentációval előállított Q10-koenzimmel és természetes  tokoferolokkal (E-vitamin).  Mindent úgy, ahogyan azok teljesértékű táplálékainkban is megtalálhatók. Magas természetes tokoferol- tartalmának és a (kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően a termék igazán stabil, így biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA bevitel megvalósítására is. Az íze is kellemesen enyhe, köszönhetően a stabilitásának, a hozzáadott természetes citromolajnak, és a minőségi lazacolaj-keveréknek.

Adagolás: Napi 1 evőkanál (~10 ml) étkezéskor, akár salátára, pirítósra is, illetve  ahogyan jólesik.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak a szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek, ugyanis az az EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból gyulladást csökkentő hatású hormon szerű anyagok termelődnek a szervezetünk minden sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredő egyik omega-6 zsírsavból (arakidonsav) gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt alakulnak ki, amely magát az öregedést is fokozza. Az ember genetikailag 1:1 arányhoz közeli omega-3/6 zsírsavarányra van “tervezve”. Őseink zsírsavaránya 1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportoké is. Sajnos a mai kevés sósvízi hal fogyasztása és a magas omega-6 tartalmú növényi olajok és takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása miatt ez az arány jelentősen eltolódott az omega-6 irányába (1:8 – 1:32). Ez az eltolódás számos betegség oka. A megfelelő arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-ban dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA- és DHA-tartalmú tiszta étrendkiegészítőket, valamint hetente többször fogyasztunk sósvízi halakat és herkentyűket. Az algaolaj kivételével az omega-3 tartalmú növényi olajok nem megfelőek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban nem, vagy csak alig alakul át az emberi szervezetben hasznos EPA és DHA zsírsavakra.

Az alga és az állati eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 (ALA) amellett, hogy csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formára, csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású hasznos zsírsav kialakulását a szervezetünkben. Ennek a szintén fontos zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav fogyasztás is csökkenti, ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források fogyasztásával kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat, mert mindkettő csökkenti ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt. Az EPA és DHA bevitel nagyobb részét érdemes tisztított halolajat tartalmazó étrend-kiegészítőkből fedezni és csak kisebb részét tengeri halak és herkentyűk fogyasztásából, mert a vizeink ma már nagyon szennyezettek. Az egységnyi EPA és DHA zsírsavra jutó legalacsonyabb szennyezőanyag bevitel így érhető el.

Termékünk fejlesztésekor a fő szempontjaink a következők voltak:

  • A leghatásosabb omega-3 zsírsavakat (EPA, DPA és DHA) a természetben megtalálható ún. triglicerid formában tartalmazza és ne etil-észterek formájában.
  • Ezen hatóanyagok nagy mennyiségét képesek legyünk a szervezetünkbe juttatni a lehető legkevesebb szennyezőanyag kíséretében.
  • Legyen minél gazdaságosabb, ha ahhoz nem kell kompromisszumot kötni a hatásosság és tisztaság kárára.
  • Legyen nagyon stabil, kiküszöbölve a bomlékony omega-3 zsírsavak oxidációját, mind a szervezetben, mind a tárolás során.

Mindezek figyelembevételével a tisztított halolaj mellett döntöttünk, amelyet nagy mennyiségű természetes tokoferol-keverékkel (közismertebb nevén E-vitamin-komplex-szel) és kámfor-mentes rozmaring-kivonattal stabilizáltunk, hogy a lehető legstabilabb legyen. A lágyzselatin kapszulás termékek nem gazdaságosak és a megfelelő hatást csak sok kapszula lenyelésével lehet elérni, ezért mi a kanalas formát választottuk. Enyhe ízéről a hozzáadott természetes citromolajjal gondoskodtunk.

Termékünk literje kevesebb szennyezőanyagot tartalmaz, mint egyetlen átlagos szardínia konzerv! A napi adagja (kb. 10ml) pedig kb 1/100 annyit, miközben kb 5x annyi omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint egy adag szardínia vagy lazac. Azaz egységnyi omega-3 zsírsavhoz kevesebb, mint századannyi szennyezőanyag kíséretében tudunk hozzájutni, mintha halakat fogyasztanánk.

Q10-es lazacolajunk növényi fermentációval előállított Q10-koenzimet is tartalmaz, mely a mai kutatások alapján a legmegfelelőbb forma. Mivel bő olajban van oldva (10ml-ben van 100 mg), ezért a Q10 felszívódása is kiváló. A Q10 hasznosulását ráadásul a termékben lévő citromolajban természetesen jelenlévő magas d-limonén tartalom is tovább segíti. Jelenleg nem létezik természetes módszer, mellyel a Q10 hasznosulása ennél jobb lenne. (A vízoldékonynak nevezett Q10 készítmények a mosószerhez hasonló mesterséges anyaggal vannak vízoldékonnyá téve, más fokozott felszívódású Q10 termékekben pedig a bélfal szerkezetét megváltoztató allergén szójafehérjék hozzáadásával érik el a hatást.)
A Q10 bő zsírban/olajban oldása és a d-limonén viszont természetes módon fokozza a Q10 hasznosulását.

Lehetetlen felsorolni a halolaj fogyasztásnak, azaz a megfelelő omega-3/6 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsavak fogyasztásának előnyeit. A kutatások által eddig talált legfontosabb előnyei röviden:

Agy és idegrendszer

  • Csökkenti a depressziót, agressziót, ingerlékenységet és rossz hangulatot.
  • Segíti a tanulási folyamatokat és fejleszti az intelligenciát, növeli az agytömeget, fejleszti az agyat, különösen, ha már terhesség alatt és gyermekkorban is megfelelő a bevitel.


Szív- és érrendszer

  • Segít megtartani az erek rugalmasságát, szabályozza a szívritmust és koleszterinszintet.
  • Csökkenti a trombózis, stroke és infarktus kockázatát, ahogyan a triglicerid szintet és vérnyomást is karban tartja.


Egyéb

  • Segít megelőzni a fejlődő macula degenerációt (AMD), száraz szem-szindrómát és jó hatású a szem hajszálereire.
  • Erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásosnak találták reumás ízületi gyulladásra is.
  • A bőr és haj egészségét, fényét segít megtartani.
  • A magas EPA és DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.


A Q10-koenzim szedése és a magas Q10-szint az alábbiákra jó elsősorban a kutatások szerint:

Szív- és érrendszer

Fokozza a véráramlást, a nitrogén-oxid szintet és védi az ereket, véd a szívinfarktustól.
A koleszterinszint csökkentő gyógyszerek csökkentik a Q10 szintet, így a Q10 szedésével azok mellékhatása is csökkenthető.


Agy és idegrendszer

Jó hatású migrén, depresszió és Parkison-kór esetén.

Shopping Cart
Q10 LazacolajGAL Q10 Lazacolaj 250 ml
6 990Ft
Scroll to Top