Biocom Vitamin D3 5000 IU 90 db

5 900Ft

Leírás

Vitamin D3 5000 IU
Napi használatra ajánlott termék!

Zsírban oldódó, hõvel szemben ellenálló, a szteroid hormonok családjába tartozó vitamin és aktív hormon, pontosabban: hormonszerû elõanyag – a szervezet egyik legfontosabb hormonjának, az aktív D-hormonnak a termelõdéséhez járul hozzá. Másik neve: kalciferol. Ultraibolya-sugárzás hatására a bõrben képzõdik koleszterin alapú elõanyagokból.
D-vitamin hiányában a kórokozók elpusztításáért felelõs T-sejtek nem lesznek képesek aktiválódni: ha „alvó” állapotban maradnak, ez azt is jelenti, hogy az idegen vírusokkal és baktériumokkal sem lesznek képesek megküzdeni.

Elsõdleges feladatai:
– Elsõdleges feladata, hogy a megfelelõ kalcium- és foszforfelszívódást segítse a vékonybélben.
– Mivel fenntartja a kalcium egyensúlyát és növeli annak felszívódását, így a csontozat sûrûségét és a fogakat erõsíti.
– Lecsökkenti az allergiás tüneteket okozó fehérjék szintjét és növeli az allergén anyagokkal kapcsolatos toleranciát.
– Számos jótékony immunológiai hatása mellett megelõzi a szívbetegségeket, csökkenti a cukorbetegség, a rák és a depresszió kockázatát.
– A D-vitamin hiánya nagy szerepet játszik a mellrák, vastagbélrák, végbél rák, prosztatarák és petefészekrák kialakulásában.
– Hiánya esetén a mellrák kialakulásának esélye növekszik, agresszívebb a tumornövekedés és rövidebb a túlélési idõ.
– A vitamin mérsékli a sejtfalak áteresztõ képességét, ami a rák esetén rendkívül fontos.

„Az elégtelen napozás és a táplálékkal történõ hiányos bevitel következtében a világon  közel egymilliárd embernek, köztük a hazai lakosság egy részének is elégtelen a D-vitamin  ellátottsága. A kutatók D-vitamin-hiány epidémiáról beszélnek.”
Magyar Tudomány, a Magyar Tudományos Akadémia folyóirata

D-vitamin hiány
A magyarok több mint kétharmada szenved D-vitamin-hiányban szakemberek szerint. A magyar orvostársadalom példátlan összefogásának eredményeként született meg az a szakmai ajánlás, amely 2012-tõl a jelenleg ajánlott D-vitamin mennyiség közel tízszeresének bevitelét ajánlja felnõtt emberek számára a novembertõl márciusig terjedõ idõszakban. Napi 200 NE-rõl 1 500-2 000 NE-re! Túlsúlyosak esetében ez az érték még magasabb; akár 3-4000 egység D-vitamin is indokolt lehet.

A D-vitamin-hiány megszüntetésével a magyarok halandósága 7-10 százalékkal csökkenne, az átlagéletkor pedig 2-3 évvel nõne – hívta fel a figyelmet a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság a második D-vitamin nap alkalmából! A szükséges D-vitamin-érték elérése 26 százalékkal csökkentené a csípõtáji töréseket, 78 százalékkal a gyermekkorban kialakuló 1-es típusú cukorbetegséget, 35 százalékkal a rákos megbetegedéseket tizedével a kardiovaszkuláris megbetegedéseket és egyes számítások szerint akár 90 százalékkal kevesebben betegednének meg influenzában!

Lehetséges hatásai:
    Influenza megelõzése
    Mell-, prosztata- és vastagbélrák elleni védelem, gyulladásos bélpanaszok enyhítése
    Csontritkulás (osteoporosis) kezelése
    Izomgyengeség, az izomtömeg megfogyatkozásának optimalizálása
    Szív- és érrendszeri panaszok javítása, szívelégtelenségek kezelése
    Magas vérnyomás csökkentése
    Érelmeszesedés, stroke gyógyítása
    Autoimmun betegségek kezelése
    Rheumatoid arthritis, angolkór gyógyítása
    Cukorbetegség, ingadozó cukor szint harmonizálása
Magzati fejlõdéshez

Ajánlott adagolás: napi 1000 NE-tõl rövid ideig (egy-két hét) akár napi 15 000 NE-ig. Tartósan a K2 vitaminnal együtt javasolt a lágy szervek meszesedésének kivédésére.

Terhes és szoptató kismamák, 18 éven aluli gyermekek, a készítmény szedése elõtt konzultáljanak orvosukkal.