Biocom Vitamin D3 2000 IU + Vitamin K2 Tabletta100 db

5 700Ft

Leírás

A D-vitamin nélkülözhetetlen a csontok egészséges fejlődéséhez és működéséhez. Bizonyos daganatos betegségek megelőzésében és kezelésében, a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a Parkinson-kór megelőzésében is szerepet játszhat.

Zsírban oldódó, hővel szemben ellenálló, a szteroid hormonok családjába tartozó vitamin és aktív hormon, pontosabban: hormonszerű előanyag – a szervezet egyik legfontosabb hormonjának, az aktív D-hormonnak a termelődéséhez járul hozzá.

Ultraibolya-sugárzás hatására a bőrben képződik koleszterin alapú előanyagokból.
D-vitamin hiányában a kórokozók elpusztításáért felelős T-sejtek nem lesznek képesek aktiválódni: ha „alvó” állapotban maradnak, ez azt is jelenti, hogy az idegen vírusokkal és baktériumokkal sem lesznek képesek megküzdeni.

A D-vitamin feladatai:

  • Elsődleges feladata, hogy a megfelelő kalcium- és foszfor felszívódást segítse a vékonybélben.
  • Mivel fenntartja a kalcium egyensúlyát és növeli annak felszívódását, így a csontozat sűrűségét és a fogakat erősíti.
  • Lecsökkenti az allergiás tüneteket okozó fehérjék szintjét és növeli az allergén anyagokkal kapcsolatos toleranciát.
  • Számos jótékony immunológiai hatása mellett megelőzi a szívbetegségeket, csökkenti a cukorbetegség, a rák és a depresszió kockázatát.
  • A D-vitamin hiánya nagy szerepet játszik a mellrák, vastagbélrák, végbél rák, prosztatarák és petefészekrák kialakulásában.
  • Hiánya esetén a mellrák kialakulásának esélye növekszik, agresszívebb a tumornövekedés és rövidebb a túlélési idő.
  • A vitamin mérsékli a sejtfalak áteresztő képességét, ami a rák esetén rendkívül fontos.

K2-vitamin a normál csontozat fenntartásában és a normál véralvadásban játszik szerepet. A K-vitamin szükséges a véralvadást előidéző fehérjék egy részének képződésében, illetve a K-vitaminnak kiemelkedő szerepe van a csontok egészségének megőrzésében is egyaránt. Mivel nem esszenciális, azaz a szervezetünk önmaga is elő bírja állítani, így ritkán használják kiegészítőként.

Ajánlott napi adag: 1-2 tabletta naponta, lehetőleg étkezés közben. A tabletta szájban oldódik, szopogatva fogyassza! Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!

Hatóanyag-tartalom / tabletta:

  • Vitamin D3 (cholecalciferol) 2000 IU
  • Vitamin K2 (Mk7) 75 mcg

Érdekelhetnek még…