Vitaminok az immunrendszer szolgálatában

A Sóangyal Sópince és Bioboltban jelentős számú vásárló fordul meg minden egyes napon. Jó néhányan a vitaminokról és hatásukról érdeklődnek, mikor betérnek a Battyhány u.14 szám alatt található üzletünkben. Az általuk feltett kérdéseket összesítettük és ezek alapján írtuk meg cikkünket a vitaminokról.

zöldség

Milyen vitaminok fontosak az emberi szervezet működéshez?

A- Vitamin: retinol

Az A – vitamint a zsírban oldódó vitaminok (A,D,E,K) közé soroljuk. Legfontosabb szerepe, hogy a látást biztosítsa a szürkületben. Élelmiszerek közül megtalálható a tej és tejtermékek mellett az állati belsőségekben és a tengeri halakban egyaránt. Karotin formájában a piros, sárga és zöld színű gyümölcsök és zöldségek tartalmazzák. (pl: sárgarépa, paraj, paprika stb.). Mi étrendkiegészítő formájába a Dr.Chen A + D3 + K2 vitamint javasoljuk.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: Az A-vitamin túlzott bevitele nem tesz jót az emberi szervezetnek. Érdemes a beviteli mennyiségére jelentős figyelmet fordítani!

hal

 

B – Vitaminok:

Thiamin B1, Riboflavin B2, Nikotinsav B3, Pantoténsav B5, Pridoxin B6, Biotin B7, Kobalamin B12.

A B-Vitaminok a vízben oldódó vitaminok közé tartoznak. Jelentős szerepük van az immunrendszer energiatermelő anyagcsere folyamataiban, az idegrendszer egészséges működésében és az egészséges bőrszövet fenntartásában. Élelmiszerek közül a gabonafélék héja, teljes kiőrlésű gabona, hüvelyesek, dió és mogyorófélék, élesztő mellet a sertéshús és máj tartalmazza. Mi étrendkiegészítő formájába a Vitaking B-komplex munltivitamin terméket javasoljuk.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: A B-vitaminok hiányát sok esetben a túlzott alkoholfogyasztás okozza.

 

C-Vitamin: aszkorbinsav

A C- Vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely jelentős szerepet játszik a bőr kollagén képződésében, a fogak és csontok fejlődésében, segíti a sebek gyógyulását és támogatja az immunrendszer működését. Az emberi szervezet képtelen előállítani a C-vitamint ezért ezt táplálék formájában kell bejuttatni a szervezetbe. Gyümölcsök közül a citrom mellett a homoktövis, kivi, eper, feketeribizli, narancs és a grapefruit tartalmaz nagy mennyiségű C-vitamint. Zöldségekben a paprika (piros, zöld, sárga), petrezselyem, brokkoli és a kelbimbó mellett még számos növény tartalmazza ezt a vitamint. Érdemes megemlíteni a vadrózsa és a japánrózsa áltermését a csipkebogyót is, mint jelentős C-vitamin forrással rendelkező gyógynövényt. Mi étrendkiegészítő formájába a Dr.Chen liposzómás C – vitamin csipkebogyóval  nevezetű terméket javasoljuk.

vitaminok

 

D – Vitamin: kalciferol, ergokalciferol D2, kolekalciferol D3
A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely jelentős szerepet játszik a csontképződésben és a fogak fejlődésében. Két D- vitamin csoportot különböztetünk meg: ergokalciferol D2, kolekalciferol D3. Élelmiszerek közül a halmáj olajak tartalmaznak nagy mennyiségű D-Vitamint. Az emberi szervezet a napfény hatására (napi 30 perces napozás) az állati eredetű 7 dehidro koleszterin elővitaminból tudja előállítani a szükséges D-vitamint. Mi étrendkiegészítő formájába a Biocom D3 – vitamin terméket javasoljuk.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: A D vitamin hiánya angolkórt okozhat a gyermekeknél.

 

E-Vitamin: alfa tokoferol

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin.  Jelenléte támogatja az immunrendszert és hozzájárul a szív és az agy megfelelő működéséhez. Élelmiszer formájában a növényi olajok(Pl: napraforgó, oliva, tökmag) mellett a hús, tojás és a máj is tartalmazza ezt a vitamint. Mi étrendkiegészítő formájába a Vitaking E-Vitamin terméket javasoljuk. 

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: Ritkán alakul ki az E-Vitamin hiány a szervezetben és a tünetek sem egyértelműek. Ha nagyon sokat vagyunk betegek, akkor érdemes ezt is fontolóra venni. 

 

Összegzés

Számos vitaminról lehetne még írni ebben a cikkben, de mi most kifejezetten azokat emeltük be írásunkba, amiről sokat kérdeznek bio boltunkban. Mi mindenkinek javasoljuk, hogy figyeljen oda a vitamindús táplálkozásra és alakítsa úgy a napi étkezését, hogy a zöldség és gyümölcs is kapjon helyett a vörös és fehér húsok mellett. 

One Comment

  1. Hello,

    We are basically manufacturers and exporters of Himalayan Edible Salts, Bath Salts, Salt Inhalers and Salt products such as lamps, tiles, block, bricks and many more.
    We also have Lapis Lazuli, Tawas Crystal ALUM and Dried Rose Petals products available,
    We also make Himalayan Salt Caves, Salt Rooms, Salt Walls and much more. For more info and designs, please see our new websitehttp://molitesalts.com/
    We are also an ISO 9001: 2000, HACCP  approved company,
    We are Proud to announce that we have made the world’s tallest salt crystal lamp,
    Height 8 feet and 4 inches and weight approx 3500 KG,
    Also visit our website to see the world’s largest salt crystal lamp,
    We have gained trust and good reputation in the international market as most popular brands in Europe, USA and Far East countries are using our products regularly.

    If you need anymore information or have any questions feel free to contact us.Best regards,

    Mudassar Younas
    (Export Manger)
     
    MOLITE SALTS | Export Manger
    Street Ithad, Praim Nagar 
    Abot road, 51310 
    Sialkot / Pakistan
     
    Tel.:       0092-52-4600095   
    Fax.: 0092 52 3531635
    Mob.: 0092 321 6111395
    Url: www.molitesalts.com

    Italian Representative
    Asad Younas
    Via Teadosio, 44
    Milano Lambrate
    Via Teadosio, 44a
    Cap 20131
    39 389 885 2728

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.