Tavaszi immunerősítés: ezek most a legfontosabb vitaminok, gyógynövények

Mindenkinek ismerős lehet a fogalom és az érzés, amit úgy hívunk, hogy tavaszi fáradság. Cikkünkben összeszedtünk néhány igazán fontos vitamint és hasznos étrendkiegészítőt, amivel az immunrendszerünket támogatni tudjuk ebben az átmeneti időszakban!
tavaszi fáradság
Immunerősítés = a Legerősebb Fegyver a betegségek ellen!
Egészség = a Legnagyobb Kincs!

Az emberek többsége hajlamos az egészségét figyelmen kívül hagyni mindaddig, amíg meg nem betegszik.Pedig ez Életünk Legdrágább Kincse! Erre csak akkor döbbenünk rá, amikor már megvan a baj..
Ezért annyira helytálló az a mondás,hogy „AKI SAJNÁLJA A PÉNZT EGÉSZSÉGE MEGŐRZÉSÉRE, AZ NEM SZÁMOL A BETEGSÉGEK KÖLTSÉGEIVEL”

Mit tegyünk az edzett immunrendszerért?

Ahhoz, hogy a test védekező mechanizmusa jól működjön, szükség van:

  • vitaminokra
  • ásványi anyagokra
  • nyomelemekre
  • enzimekre

Egészség

1. C- Vitamin: az egyik legfontosabb antioxidáns.
Azt, hogy mennyire fontos a C-vitamin, SZENTGYÖRGYI ALBERT így fogalmazta meg:
„A JÖVŐBEN A C VITAMINT ÚGY KELL MAJD ÁRUSÍTANI, MINT A LISZTET, MINDEN BOLT POLCAIN KILOS KISZERELÉSBEN”
Vásárlóink kedvencei:BiocomGummy Vitamin C, Dr. Chen C- vitamin 1200 mg+ D3-Vitamin+Cink, Vitaking C-1500 csipkebogyóval.

2. D-Vitamin: pótlása elengedhetetlen.
D vitaminhiányban nagyobb eséllyel alakulhat ki szívbetegség, cukorbetegség vagy akár rák.
A megfelelő D vitamin mennyiség elengedhetetlen az erős csontokhoz és az immunrendszer jó működéséhez.
D vitamin szerepe:

  • központi szerepe van a gyerekek fejlődésében,
  • fogak, fogíny épségének megőrzésében,
  • idős korban a csontok védelmében,
  • sok krónikus betegségek megelőzésében (pl. cukorbetegség),
  • bizonyított szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében,
  • mivel a D vitamin hormonná alakulva szabályozza a sejtek működését, nagy szerepe van a rákos megbetegedések megelőzésében is.

Vásárlóink kedvencei:Biocom Vitamin D3 2000IU+K2 rágótabletta, Vitaking Vitamin D3 2000IU rágótabletta, Dr. Chen D-Max plus 3200NE, Dr. Herz D3 vitamin+C-vitamin csepp.

3. Algák: pozitív befolyásuk immunrendszerünkre ma már nem kérdőjelezhető meg.
Nemcsak mint vitaminbomba, de erős méregtelenítő hatásuk miatt is támogatják egészségünket.
Vásárlóink kedvencei: Biocom Immun Supreme, Biocom Spirulina Alga, Energy Hawai Spirulina Tabletta,Energy Organic Chlorella, BioMenü Spirulina Tabletta.

4. Probiotikumok: A bélrendszernek jelentős szerepe van immunvédekezésben.
MINDEN BETEGSÉG A BELEKBEN KEZDŐDIK!
– a bélrendszer egészséges bélflórája tönkremegy, kipusztul a bélflóra akkor kezdődnek az étel- és egyéb allergiák, meggyengül az immunrendszer, így gyakori fertőzések, betegségek, majd kognitív problémák jelennek meg (memória romlás, stb.)
Vásárlóink kedvencei: Biocom Gummy Probiotic,Biocom Flora Plus, Biocom Microbiom Pro, Dr. Chen Probioticum 7 Senior, Dr. Chen Probioticum 7 Forte, Energy Probiosan Kapszula.
gyógynövéynek

AZ 5 LEGFONTOSABB GYÓGYNÖVÉNY AZ IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSÉHEZ:

A mezei kakukkfű:- komoly immunerősítő hatással bír. Egy két csésze tea rendszeres fogyasztása segít a szervezet megerősítésében, fokozza az ellenállást a betegségekkel szemben. Ha kell köhögéscsillapítóként is szolgál, torokfájás esetén gargarizálni lehet vele, és emellett az emésztésre is nagyon jó hatással van.
Vásárlóink kedvencei:Gyuri bácsi Mezei kakukkfű tea és Mecsek Kakukkfű tea.

A Fürtös menta:- kiváló immunerősítő, baktériumölő hatásánál fogva a mentatea segít a lázcsillapításban, gyulladáscsökkentésében, légúti és húgyúti fertőzéseknél egyaránt. Megfázásos betegségeknél nélkülözhetetlen: hatékonyan csillapítja a köhögést, orrdugulás, hörgőgyulladás esetén pedig inhalálni is lehet vele.
Vásárlóink kedvence:Gyuri bácsi Fürtös menta tea.

Orbáncfű:- bár elsősorban antidepresszánsként ismerjük, az egyik legerősebb immunerősítő hatású gyógynövényünk. Az orbáncfű tea vírusölő tulajdonsága miatt akár herpeszvírusnál, hepatitisz B és C vírusnál is bevethető.
Vásárlóink kedvencei:Gyuri bácsi Orbáncfű tea,Mecsek Orbáncfű tea.

Csipkebogyó: – a csipkebogyó C-vitamin tartalma kivételes, ami azért lényeges, mert a C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.
Vásárlóink kedvencei:Gyuri bácsi Csipkebogyó tea, Mecsek Csipkebogyó tea.

Erdei szederlevél:- igen jótékony hatású teaként fogyasztva, rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert. Ezenfelül csökkenti a vérszegénységet, méregtelenít, gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású, kontrollálja a kezdődő cukorbetegséget és enyhíti a köszvényt is.
Vásárlóink kedvencei:Gyuri bácsi Erdei szeder tea.

Reméljük írásunkkal tudtunk számos támpontot adni, hogy immunrendszerünk megerősítésével egészségünket hosszú távon képesek legyünk megőrizni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.